1. POSDRU/104/5.1/G/81648 „Măsuri active de ocupare prin mobilitate ocupaţională şi geografică antreprenoriat şi resurse umane calificate” 2011-2012
Proiect derulat în parteneriat cu primăria orașului Șomcuta Mare
Descrierea pe scurt a proiectului
Proiectul se adreseaza persoanelor din urmatorul grup tinta : total de 1000 persoane, din care 300 someri de lunga durata si 700 persoane inactive.
Obiectivul general al proiectului este cel de dezvoltare a capacitatii de ocupare a persoanelor inactive si a somerilor de lunga durata. Grupul tinta a fost stabilit pentru 700 de pers inactive si 300 de someri de lunga durata.
Obiective specifice :
1. Dezvoltarea unor masuri de ocupare in concordanta cu piata de munca din zona in care se implementeaza proiectul. Beneficiul grupului tinta deriva din masurile de corelare a educatiei si invatarii pe parcursul vietii cu piata muncii
2. Infiintarea unui Centru Local de Informare, Consiliere si Asistenta pentru Ocupare, care sa ofere informare, consiliere, orientare profesionala, asistenta pentru cautarea unui loc de munca si formare profesionala pentru grupul tinta.
3. Imbunatatirea accesului la informare a persoanelor inactive si a somerilor de lunga durata cu privire la piata muncii prin campanii de informare si targuri de locuri de munca.
2. Măsuri și inițiative rurale în regiunea Nord-Vest (MIR) – ID 127896
Proiect derulat în parteneriat cu primăria comunei Mireșu Mare
Obiectivele specifice/operaționale ale proiectului:
Dezvoltarea competentelor si deprinderilor la persoanele din mediul rural din grupul țintă prin participarea la programe integrate in vederea unei ocupari sustenabile. Din grupul țintă de 490 de pers, 460 persoane sunt in cautarea unui loc de munca sau implicate in agricultura de subzistenta.
Minim 350 de persoane din 460 recurtate au beneficiat de programul integrat, adica au participat la formare profesionala/instruire.
Rezultatele proiectului:
- 460 persoane recrutate (230 persoane in cautarea unui loc de munca, 230 persoane implicate in agricultura de subzistenta),
- 460 persoane vor fi informate cu privire la activitatile proiectului,
- 16 evenimente de informare,
- 460 dosare de includere in GT realizate.
- numar de participanti FSE din mediul rural: 490;
- numar de participanţi FSE – femei: 280;
- numarul participantilor la programe de formare profesionala: 350;
- ponderea participantilor din mediul rural la programe integrate certificaţi 80% (280); dintre care femei: 57% (160);
- numar de participanti la instruire care şi-au găsit un loc de muncă în termen de 6 luni: 48;
- numar de participanti la instruire certificaţi: 280;
Proiect încheiat cu succes la 15 noiembrie 2015.