Scopul proiectului :
- dezvoltarea unor atitudini pozitive pentru un stil de viaţă sănătos, fără alcool, tutun şi droguri în rândul elevilor din unităţile de învăţământ din Baia Mare unde s-a derulat activitatea de prevenţie. Aceasta s-a realizat prin implementarea unor programe de prevenire în şcoală, comunitate şi de consiliere a celor aflaţi în situaţie de adicţie sau predispuşi consumului de droguri
Obiective:
- reducerea riscului de consum de droguri în rândul tinerilor din liceele băimărene,
- oferirea unor alternative în faţa consumului de droguri,
- sprijinirea tinerilor dependenţi de unele droguri în vederea renunţării la consumul acestora.
Desfăşurarea seminariilor de prevenţie, în cadrul orelor de dirigenţie, la aceste întâlniri, au participat şi diriginţii. În cadrul acestor întâlniri am discutat cu elevii despre efectele şi cauzele consumului de droguri, cunoştinţele pe care le au ei în acest domeniu, riscurile la care se expun dacă încep să consume astfel de substanţe şi riscurile traficului de persoane.
De această activitate au beneficiat 938 de elevi şi 20 de cadre didactice.
Proiectul şi activităţile acestuia au fost aduse la cunoştinţa opiniei publice şi au fost mediatizate prin distribuirea unui număr de 1000 de fluturaşi care conţin informaţii despre proiect, finanţator, aplicant şi mesaje antidrog. Aceste pliante au fost distribuite atât la unităţile de învăţământ unde s-au realizat activităţile de prevenţie cât şi la diverse întâlniri cu autoritaţile publice, Sărbatoarea Castanelor, Ziua O.N.G.-urilor, Ziua Mondială fără tutun în data de 31 Mai.
Implementarea unui astfel de proiect care a venit în sprijinul elevilor pentru a-i informa şi a-i determina să stea departe de consumul de droguri are o importanţă deosebită deoarece elevii sunt tentaţi să experimenteze lucruri noi, chiar dacă acestea au efecte negative.