ADRESA

Strada Victoriei 82/21
430122 Baia Mare, Maramures

Tel.  0362-401169

Noutati

ANUNŢ: A început procesul de recrutare

Vă informăm, că a început procesul de recrutare, identificare, înscriere și selecție a candidaților care vor face parte din grupul țintă al proiectului : „Vârsta a treia- oglinda comunităţii“ POCU/436/4/4/ 126798, proiect implementat de Asociaţia Diecezană Caritas Greco Catolic Maramureş în parteneriat cu Asociaţia Vis Juventum.

 

A. Eligibilitatea grupului țintă:

 1.  Persoanele să se încadreze în categoriile de grup țintă ale proiectului și să îndeplinească toate condițiile solicitate prin proiect:

 Selecția participanților în grupul țintă al proiectului se va realiza în funcție de următoarele condiții:

 • sunt persoane vârstnice ( peste 65 de ani),
 • persoane izolate, fără sprijinul familiei, imobilizate la pat şi care au nevoie de îngrijire personală;
 • să aibă disponibilitatea de a participa la activităţile proiectului ;
 • gradul de dependență – ne adresăm şi acelor persoane care şi-au pierdut total sau parţial autonomia (conform Grilei naționale de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice reglementată prin Hotărârea 886 din 5 octombrie 2000),
 • lipsa unui mediu familial suportiv sau resurse interne limitate ale familiei, aparținătorilor vârstnicilor în a-i sprijini, respectiv vârstnici singuri ;
 • prin serviciile de asistenţă socială oferite în cadrul proiectului se urmărește evitarea instituţionalizării  şi menţinerea autonomiei în propria locuinţă - obiectiv urmarit naţional pentru mai multe categorii de persoane vulnerabile - se fac eforturi pentru dezinstituţionalizare.
 • persoanele vârstnice trebuie să aibă domiciliul în Municipiul Baia Mare şi Jibou
 • să se afle în situaţia de vulnerabilitate ; 
 1. Beneficiarii directi ai proiectului vor fi persoane vârstnice (cu vârsta peste 65 de ani) cu domiciliul în Baia Mare şi Jibou . 
 1. Persoanele vârstnice să nu beneficieze de servicii finanțate din Fonduri europene și /sau alt proiect finanțat de la bugetul de stat . 

 

B. Dosarul de înscriere

Fiecare persoană care intenţionează să se înscrie în grupul ţintă al proiectului va constitui un dosar de grup ţintă care va conţine:

 • Cerere înscriere în grupul ţintă al proiectului- Anexa 1
 • Declaraţie privind acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal - Anexa 2;
 • Declaraţie de apartenenţă grup ţintă – Anexa 3;
 • Declaraţie de evitare a dublei finanţări - Anexa 4;
 • Formular de înregistrare a participanţilor la operaţiunile finanţate prin POCU 2014 – 2020 - Anexa 5;
 • Fişă de evaluare socio- medicală - Anexa 6;
 • Copie după CI/BI.
 • Copie certificat de naștere.
 • Copie certificat de căsătorie;
 • Copie certificat deces soţ/soţie (după caz) ;
 • Copii ale documentelor medicale care dovedesc starea de sănătate a persoanei: certificat încadrare grad de handicap, scrisori medicale, ultima ieşire din spital, după caz;
 • Documente doveditoare ale veniturilor (cupon pensie sau alte indemnizații);

 

Persoanele interesate sunt sprijinite de Expertul Recrutare Grup Ţintă privind întocmirea și depunerea  dosarului  la sediul proiectului, respectiv:

ASOCIAȚIA DIECEZANĂ CARITAS GRECO CATOLIC MARAMUREȘ

Baia Mare, str. Victoriei 82/21 , 430122 , Maramureș, ROMANIA

Tel./fax 004-0362-401169 de luni până vineri între orele 8-16

E-Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ,    www.caritasmm.ro

 

Ne propunem ca prin acest proiect să putem să ajutăm :

- 60 vârstnici imobilizaţi la domiciliu în Baia Mare, fără sprijinul familiei, cu limitare totală sau serioasă, să beneficieze de serviciile unitaţii de îngrijire la domiciliu, serviciu dezvoltat de Asociaţia Diecezană Caritas Greco Catolic Maramureş în cadrul poiectului, licenţiat anterior; aceasta este categoria cu cel mai mare risc în ceea ce priveşte starea de sănătate, necesitând sprijin inclusiv la nivel menţinere a igienei personale; nevoile acestor persoane se orientează către menţinerea unui tonus cât mai buna atât a stării psihice cât şi a corpului, necesitând consiliere, sprijin, monitorizarea sănătăţii, îngrijire personală, menţinerea igienei personale, realizarea de mici comisioane pentru care ar trebui să părăsească  domiciliul, sprijin pentru un program adaptat de mobilitate pe care o are.

- 60 de vârstnici izolaţi la domiciliu din Baia Mare, fără sprijinul familiei, cu limitare din diverse motive a activităţilor zilnice, în risc de sărăcie, să primească servicii de asistenţă comunitară înfinţat de Asociaţia Diecezană Caritas Greco Catolic Maramureş , să fie sprijiniţi şi încurajaţi să depăşească izolarea, sprijiniţi să acceseze serviciile care să-i scoată din zona de risc de sărăcie, şi de vulnerabilitate; acestia nu au motive de sănătate extremă care să le împiedice deplasarea din locuinţă, de regulă sunt cei singuri şi aflaţi în risc de sărăcie, astfel că au nevoie de întărire şi consiliere pentru a le creşte încrederea în ei şi în calitatea timpului de care dispun, sprijin material, cel mai important fiind hrana neadecvată datorită riscului de sărăcie în care se află .

- 60 de persoane peste 65 de ani, fară sprijinul familiei, în risc de sărăcie şi excluziune socială, izolate în locuinţă cu limitari ale activităţilor zilnice de ordin psihosocial, , pe durata proiectului soluţia potrivită acestei categorii va fi furnizată prin Serviciul de asistenţă comunitară , persoane cu domiciliul în Jibou.

În total 180 de persoane vârstnice aflate în situaţii de dependenţă  şi/sau în risc de excluziune socială cu domiciliul în Municipiul Baia Mare şi Jibou.

DIRECTOR

PR. DUNCA GHEORGHE

Copyright © 2024, Caritas Maramures. All Rights Reserved.

Design by: MM