Proiectul Asociației Caritas Maramureș
,,Vârsta a treia=Oglinda comunitații” ,
Cod apel: POCU/436/4/4/Reducerea numarului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/ medicale/ socioprofesionale/de formare profesionala adecvate nevoilor specifice în vederea integrarii socio-profesionale, Cod proiect 126798, Componenta 1 BUNICII COMUNITAȚII Servicii sociale si socio-medicale pentru persoane vârstnice -Regiuni mai putin dezvoltate, Axa Prioritara-Incluziunea sociala si combaterea saraciei.
ScrapeeNet 2
Proiect european prin care persoane vârstnice de 65 de ani si peste beneficiază GRATUIT de îngrijire sociala si comunitară la domiciliu.
Îngrijirea SOCIALĂ la domiciliu, serviciu care se adaptează nevoilor acestor persoane și se orientează catre menținerea unui tonus cât mai bun a atat a stării psihice cat si a corpului, care constau în consiliere, sprijin, monitorizarea sanatatii, îngrijire personală, menținerea igienei personale, realizarea de mici comisioane pt care ar trebui sa paraseasca domiciliul (cumpărături, rețete, etc), sprijin pt un program adaptat la mobilitatea pe care o are;
Îngrijire COMUNITARĂ pentru vârstnicii izolați la domiciliu din Baia Mare, fara sprijinul familiei, cu limitare din diverse motive a activitatilor zilnice, in risc de saracie, care sa fie sprijiniti si încurajați sa depaseasca izolarea, sprijiniti să acceseze serviciile care sa-i scoata din zona de risc de saracie, si de vulnerabilitate; acestia sunt vârstnici care NU au probleme de sanatate extremă care sa le impiedice deplasarea din locuinta, dar de regula sunt cei singuri si aflati in risc de saracie, astfel serviciile Asociației vor fi îndreptate către nevoia de întarire si consiliere pentru a le creste încrederea în ei si în calitatea timpului de care dispun, precum si sprijin material, cel mai important fiind HRANA. De asemenea recrutăm persoane vârstnice, atât bărbați cât și femei, fără probleme majore de sănătate pentru a fi VOLUNTARI în acest proiect, voluntari care ne vor ajuta sa scoatem din starea de izolare persoanele vârstnice recrutate in proiect.Voluntarii vor participa si la vizite de schimb de bune practici, în străinătate, în vederea creșterii calității serviciilor furnizate.
Toate persoanele recrutate sunt evaluate complex, prin participarea asistentului social dar si a celorlalti experti de specialitate ( asistentul medical etc), astfel încât sa se poata identifica nevoile dar si resursele de care dispune beneficiarul si în functie de aceasta, sa se întocmeasca planul individualizat de furnizare a serviciilor, in functie de dorintele, nevoile si asteptarile fiecarei persoane. Planul individualizat de furnizare a servicii se va intocmi ÎMPREUNĂ cu beneficiarul si cu apartinatorii. Planul va fi monitorizat continuu de catre asistentul social. Persoanele interesate sunt sprijinite de Expertul Recrutare Grup Ţintă privind întocmirea și depunerea dosarului la sediul proiectului, respectiv:
ASOCIAȚIA DIECEZANĂ CARITAS GRECO CATOLIC MARAMUREȘ DIRECTOR
Baia Mare, str. Victoriei 82/21 , 430122 , Maramureș, ROMANIA
Tel.- 0362-401169 de luni până vineri între orele 8-16
E-Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , www.caritasmm.ro